Begeleid wonen

Begeleid wonen biedt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, ASS problematiek en een of meerdere psychische stoornissen de mogelijkheid om in de nabije toekomst op eigen benen te kunnen staan. Deze vorm van begeleiding is gericht op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De cliënt leert de vaardigheden van de dagelijkse bezigheden, zoals het huishouden, boodschappen doen en koken, eigen te maken en structuur aan te nemen.

Begeleid wonen vindt altijd plaats in kleine groepen, zodat de bewoners voldoende ruimte hebben om hun sociale vaardigheden te vergroten en samen te werken. Iedere bewoner krijgt een begeleider toegewezen, die afhankelijk van de hulpvraag begeleiding en ondersteuning biedt daar waar nodig is. De cliënt dient zelf keuzes te leren maken. Elke keuze zal een leermoment zijn van hoe het wel of niet moet of beter kan.

Waarom begeleid wonen?

– Dagelijkse structuur aannemen.
– Vaardigheden aanleren betreffende huishouding.
– Regelen administratie / financiën.
– Sociale contacten leren maken en onderhouden.
– Rekening leren houden met de directe leefomgeving.
– Ouders of verzorgers ondersteunen bij de opvoeding.

Ik wil meer weten over ambulante jeugdzorg.

Ben je ook op zoek naar begeleiding die uitgaat van de kwaliteiten van jou, je kind of degene die je begeleidt? Bij Carefield Zorg gaan we op zoek naar de mogelijkheden die er zijn om het leven van iedere cliënt een leuke invulling te geven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.